گروه بهمن

گروه بهمن به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعت‌خودرو چه در عرصه سواری و چه در عرصه کار و تجاری در چند سال گذشته عملکرد مثبتی را در حوزه تولید از خود برجای گذاشته و این موضوع را در بازار سرمایه نیز تکرار کرده است؛

بعد از حضور خود گروه بهمن، بهمن دیزل، بهمن لیزینگ، سرمایه‌گذاری بهمن و....، بهمن‌موتور به‌عنوان بازوی تولید سواری در گروه بهمن، با سرمایه ۶.۸ هزار میلیارد تومانی در بورس درج شد تا در صف عرضه اولیه ۱۵ درصدی سهام بایستد. این خودروساز در بخش ساخت خودرو و قطعات در پلاک ۶۲۱ در تابلو اصلی بازار دوم معاملات بورس درج شد.

از سویی، سه شرکت‌ مزدا یدک، توسعه قوای محرکه تیوان و طراحی و ساخت قطعات صنایع ایران، شرکت‌های فرعی بهمن موتور به‌ترتیب با مالکیت ۸۷، ۱۰۰ و ۱۰۰ درصدی هستند. همچنین محصولات شرکت شامل خودروهای سواری ریسپکت، دیگنیتی و فیدلیتی و خودروهای تجاری اینرودز و کاپرا است.

حال با توجه به سیاست‌های گروه بهمن باید دید آیا شرکت سیبا موتور دیگر زیرمجموعه گروه بهمن نیز به بازار سهام راه خواهد یافت؟ این درحالی است که با توجه به نامگذاری سال جاری به‌نام «سرمایه‌گذاری برای تولید»، بورس مکانی است که می‌تواند تامین مالی مناسبی برای گروه بهمن به‌منظور افزایش تولید، رشد اشتغالزایی و خلق ارزش افزوده بیشتر در اقتصاد کشورمان رقم زند که عرضه اولیه سهام شرکت بهمن موتور تبلور یکی از همین موارد است که از طریق بورس محقق خواهد شد.

به‌نوعی می‌توان گفت با عرضه سهام زیرمجموعه‌ها در بورس، گروه بهمن می‌تواند منابع مالی جدیدی را جذب کند؛ بدون آن‌که نیاز به استفاده از ابزارهای بدهی مانند تسهیلات بانکی داشته باشد. این موضوع موجب حفظ ترازنامه سالم و کاهش ریسک مالی شرکت خواهد شد.

همچنین ورود زیرمجموعه‌ها به‌بورس مستلزم رعایت الزامات افشای اطلاعات، حسابرسی دقیق و پایبندی به‌مقررات سازمان بورس است. این عوامل سبب ارتقای شفافیت عملکرد مالی و عملیاتی شرکت‌ها و بهبود ساختار حاکمیت شرکتی درسطح کل گروه می‌شود.

از سویی، با عرضه اولیه، ارزش بازار زیرمجموعه‌ها به‌صورت شفاف مشخص می‌شود. این موضوع به ارزیابی دقیق‌تر ارزش واقعی گروه بهمن در بازار کمک کرده و منجر به‌افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران نسبت به عملکرد و دارایی‌های شرکت می‌شود. از طرفی، عرضه اولیه فرصتی برای ورود سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی جدید به‌ساختار مالکیت زیرمجموعه‌ها فراهم می‌کند.

این امر علاوه‌بر تامین مالی، منجر به‌پویایی در ساختار مالکیتی و انتقال دانش و تجربه از سوی سرمایه‌گذاران جدید خواهد شد. همچنین با حضور زیرمجموعه‌ها در بازار سرمایه، سهام آن‌ها به دارایی‌های نقدشونده تبدیل می‌شود و شرکت مادر می‌تواند در مواقع لزوم، از طریق فروش بخشی از سهام این شرکت‌ها، نقدینگی مورد نیاز خود را تامین کند.

درنهایت نیز عرضه اولیه موفق زیرمجموعه‌ها می‌تواند جایگاه برند گروه‌بهمن را در بازار ارتقا دهد. این موفقیت نشان‌دهنده توانمندی مدیریتی و پتانسیل سودآوری شرکت در چشم سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =